Image
Top
Menu
25 januari 2018

Say Hi to your Life

Ja zeggen tegen de dingen waar jij blij van wordt.

Tijdens een stylingadvies hamer ik er altijd op alleen kleding te kopen waar je blij van wordt. Een mooie metafoor voor het leven. Als je doet waar je blij van wordt gaat het leven meer vanzelf. Krijg je energie, in plaats van dat het energie kost. Zo kun jij nog wel een tandje bijzetten als anderen het voor gezien houden.

De vijftigjarige Pieter bezocht dit jaar voor de 8ste keer een concert van de Rolling Stones. De eerste keer was hij 17. Geld voor entreekaartjes was er niet. Geen probleem. Zijn vader parkeerde zijn auto naast de Kuip, zodat ze buiten alsnog mee konden genieten van de muziek. Wat is de reden dat de mannen van de rollende stenen maar doorgaan met spelen? Voor het geld hoeven ze het niet meer te doen, lijkt me. De muziek is niet meer loepzuiver, maar het plezier is er niet minder om. De energie spat er vanaf.

Dat is wat succesvolle mensen met elkaar gemeen hebben. Ze werken met plezier. Ze doen het vanuit een diepgewortelde wens die in hen leeft. Hun passie is de drijvende kracht. Uiteraard moet je een beetje geluk hebben: talent is handig, een leuk smoeltje is ook niet verkeerd en een goede gezondheid staat bovenaan het lijstje. Maar verder. Het is niet meer: “Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje”.

En dat is precies het punt. De mogelijkheden zijn enorm. Wat kies je, wat past er bij jou? Het lijkt een luxeprobleem, maar dat is het niet. Wat je doet bedenk je niet, je bent het.

Ik ben kleur. Ik ben kleding. Het is de taal die ik spreek. Daarnaast heb ik een ontembare honger naar alles wat met bewustwording te maken heeft. Blijkbaar ben ik niet de enige met deze interesse. Steeds vaker vroegen mensen mij ernaar en zo ontstond er vanzelf een nieuwe tak van mijn bedrijf.

Naast Hi Style is er nu dus ook: Hi to Life, ofwel zeg Hi tegen jouw leven! Een site met columns, video’s en informatie omtrent bewustwording. Waar ik fijne adresjes deel en achtergrondinformatie geef. Zodat je zelf kunt inschatten of een workshop of een behandeling iets voor je zou kunnen zijn. Er goed uitzien draait niet alleen om de buitenkant. Het innerlijk doet net zo hard mee!

Voor mij is het een logische volgende stap. Als stylist voel je haarfijn aan wat iemand wil en leg je verborgen verlangens bloot. Uiteraard blijf ik met veel plezier doorgaan met Nederland nog mooier te maken. Je kledingkeuze is net zo goed een manier om jezelf te zijn en nieuwe dingen over jezelf te ontdekken.

Wat drijft je? Als je daar voor jezelf achter komt, kun je eindeloos doorgaan. Veranderingen horen er bij, of je nu wilt of niet. Deze tijd vergt van ons om te blijven vernieuwen en door te leren. Je tijd uitzitten tot je pensioen is er niet meer bij.

Maar goed als ik zie wat Mick (ondanks zijn levensstijl) allemaal nog kan, stemt me dat positief. Vooral zorgen dat je doet wat je leuk vindt en leuk blijven vinden wat je doet. Jezelf blijven ontwikkelen. En nieuwsgierig blijven.

Hartelijke groet,
Merel van ’t Wout